Repair Café Veldhoven opent zijn deuren op zaterdag 20 april

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 15:22

 

Een lekke band? Een stofzuiger die niet meer werkt? Een kapotte cd-speler? Geen zorgen! Vanaf zaterdag 20 april is weggooien niet langer de enige optie, want Veldhoven verwelkomt zijn eigen repair café.

Het is al jarenlang voor velen de gewoonte om kapotte spullen weg te gooien en te vervangen door nieuwe. Maar deze mentaliteit past niet meer bij de groeiende aandacht voor duurzaamheid. Onze planeet raakt steeds meer uitgeput. Wereldwijd valt World Overshoot Day dit jaar op 25 juli. Dat is de dag waarop we alle grondstoffen hebben opgebruikt die de aarde in één jaar kan produceren. Vanaf die dag putten we de natuurlijke bronnen verder uit.

Een manier om hier iets aan te doen, is door kapotte spullen te laten repareren. Bij het Repair Café staan twee keer per maand getalenteerde vrijwilligers klaar om onder andere kapotte apparaten, fietsen, kleding, horloges, computers, laptops en meubels nieuw leven in te blazen. Met de gedachte 'Weggooien? Geen sprake van!' zullen ze hun uiterste best doen om ervoor te zorgen dat klanten met een werkend apparaat naar huis gaan.

Waar?

Je vindt Repair Café Veldhoven in Odeon aan de Burgemeester Van Hoofflaan 151. Parkeren is gratis en er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Er zijn geen kosten verbonden aan de reparaties, maar een vrijwillige bijdrage in de fooienpot wordt gewaardeerd.

Wanneer?

Zaterdag 18 mei 2024 officiële opening en open van 10.30 tot 15.00 uur
Zaterdag 1 juni 2024 10.30 – 15.00 uur
Maandagavond 17 juni 19.00 – 21.00 uur

 

In principe ná deze datums geopend:
- elke 1e zaterdag van de maand van 10.30 – 15.00 uur 
- elke 3e maandagavond van de maand van 19.00 tot 21.00 uur

Het is belangrijk dat klanten tijdens de reparatie aanwezig blijven. De reparateurs zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van de reparatie.

 

Meer informatie is te vinden op: www.repaircafeveldhoven.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.